lead-1lead-2lead-3lead-4lead-5lead-6lead-7lead-8lead-9

Letovanja

 

ZDRAVSTVENA LETOVANJA V POLETNIH POČITNICAH

Tudi letos vam MDPM Za Goriško ponuja pestro izbiro veselih in aktivnih počitnic za otroke in mladostnike.

Za varno in prijetno počutje otrok in mladostnikov bodo skrbeli prostovoljci, člani Kluba vzgojiteljev-animatorjev pri MDPM za Goriško. Pedagoško vodenje prevzemajo univerzitetno izobraženi pedagoški delavci, ob njih se kalijo študentje različnih smeri, ki v okviru dodatnih izobraževanj pridobivajo potrebna znanja za delo z otroki in mladostniki v času poletnih počitnic. Letos bo prvič na letovanjih sodeloval tudi prostovoljec iz Francije, ki pri nas deluje v okviru Evropske prostovoljske službe.

Za vse počitniške aktivnosti so OBVEZNE PREDHODNE PRIJAVE. Prijavnice dobite pri svetovalnih službah na šolah in v vrtcih, na sedežu MDPM za Goriško, ali na spodnji povezavi: 

LETOVANJA 2017 letak.pdf

V naslednjih dneh bomo odprli tudi prijavo prek spletnega obrazca.

 

ZDRAVSTVENA LETOVANJA - POLETJE 2017

SAVUDRIJA
Počitniški dom Zavoda za letovanje Ljubljana (ZLRO) leži tik ob morju v savudrijskem zalivu, z veliko športnimi igrišči, z amfiteatrom za zabavne in prostočasne aktivnosti. Bivalni pogoji: spalnice s TWC s po 8 do 10 ležišči.

- od 7. Do 17. Julija 2017

Doplačilo staršev za zdravstveno letovanje 110 €.

PIRAN
Počitniški dom ZLRO stoji na Vrtni ulici v Piranu s pogledom na Tartinijev trg. Plaža v Piranu je oddaljena približno 5 min hoje, plaža v Fiesi pa 10 min hoje. V bližini doma so športna igrišča in igrišče z igrali za mlajše otroke. Bivalni pogoji: spalnice s 4 do 6 ležišči z etažnimi TWC.

- od 16. do 26. avgusta 2017

Doplačilo staršev za zdravstveno letovanje 110 €.

TRENTA
Počitniški dom Triglavska roža stoji v Trenti, nekaj deset metrov oddaljen od reke Soče in od Trentarskega muzeja, nekaj več hoje bomo potrebovali do Alpskega botaničnega vrta Julijana, do bio kmetije ali do izvira Soče. Bivalni pogoji: spalnice s 4 ležišči in TWC.

- od 30. junija do 7. julija 2017

Doplačilo staršev za zdravstveno letovanje 60 €.

- več o PD Triglavska roža poglej tukaj

 

ANGLEŠČINA SKOZI ZGODBE, PESMI IN IGRE S PSOM BAMM BAMMOM - Tabor znanja za otroke od 9 - 13 let

Jezikovne počitnice - 20 urni tečaj angleščine bo vodila Jean McCollister, naravna govorka jezika in učiteljica z dolgoletnimi izkušnjami, s pomočjo Bamm Bamma, treniranega psa pasme Border Collie. Otroci se bodo učili in uporabljali angleščino na zabaven in ustvarjalen način, skozi interaktivno pripovedovanje zgodb, igre, pesmi in ustvarjalne aktivnosti. Velik del programa bo potekal na prostem, izven učilnice. Otrokom bo na voljo tudi pester spremljevalni program (ustvarjalne delavnice, druženje z vrstniki, športne aktivnosti, krajši pohodi), predvsem pa preživljanje počitnic v naravi, v neokrnjeni dolini Trente, ob reki Soči in v objemu Julijskih Alp.

- od 23. do 28. julija 2017

Cena programa: 170 €

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

V vseh domovih je zagotovljena zdravstvena oskrba in 5 obrokov hrane dnevno.

Cena vključuje: spremstvo, varstvo in animacijo, program plavanja, osnove planinarjenja (Trenta), športni in kulturno zabavni program, krajše izlete, bivanje s 5 obroki hrane dnevno, zdravstveno oskrbo, zavarovanje odgovornosti, organizacijo in izvedbo.
▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

PRIJAVE SPREJEMAMO DO ZASEDBE PROSTIH MEST 
▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

✉ zpm-ng@amis.net, info@zpm1-novagorica.si, Facebook
☎ 05 333 4680, 041 650 691
▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

NAČIN PLAČILA in REGRESI

PLAČILA
Možnost plačila v 3 obrokih na TRR društva: prvi obrok ob vpisu, drugi obrok v mesecu juniju, tretji obrok pred odhodom. Gotovinskih vplačil ne sprejemamo.

ZDRAVSTVENI REGRES
Upravičenci do zdravstvenega letovanja in s tem do subvencionirane cene letovanja ob vpisu predložijo Predlog otrokovega osebnega zdravnika, ki je podlaga za koriščenje ZDRAVSTVENEGA REGRESA. Za otroke iz socialno ogroženih družin starši lahko zaprosijo za brezplačno letovanje iz dveh virov: socialni regres ali Pomežik soncu.

POMEŽIK SONCU – donacije, ki se zbirajo na ravni ZPMS in v MDPM za Goriško, zagotavljajo brezplačne počitnice otrokom iz revnih družin. Tudi za otroke, ki niso upravičeni do zdravstvenega regresa. Predloge za brezplačno letovanje posredujejo svetovalne službe na šolah in v vrtcih ali Center za socialno delo.

SOCIALNI REGRES - vlogo za doplačilo zdravstvenega letovanja ali za plačilo letovanja v celoti starši oddate na matični občini. Višino socialnega regresa določijo lokalne skupnosti individualno in je odvisna od materialnega stanja v družini.

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

V MDPM za Goriško se iskreno zahvaljujemo vsem, ki ste z donacijo omogočili nižje cene oz. brezplačne počitnice otrokom in mladostnikom na Goriškem. 

▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

Tudi Vas vabimo k namenski donaciji na TRR društva
pri DH, štev.: 6100 0000 9554 071
▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁
 

Letovanje otrok primerjava 2009-2013.