Družinski center Trojka

Družinski center Trojka  je projekt Medobčinskega društva prijateljev mladine za Goriško, ki ga z 80% financira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, 20 % sredstev zagotavljajo goriške občine.  Vsebine v projektu so v prvi vrsti namenjene družinam z nepolnoletnimi otroki.

Vse aktivnosti so brezplačne in jih izvajamo v prostorih na sedežu društva. Strokovno usposobljeni zunanji sodelavci izvajajo predavanja in delavnice za senzibilno starševstvo, za medvrstniško in medgeneracijsko komunikacijo, individualna psihosocialna svetovanja, učno pomoč, ustvarjalne delavnice in občasno varstvo otrok. Obenem so naši prostori namenjeni za neformalna druženja, klepet, igro. Izposojamo dobre igrače in nudimo pomoč pri izpolnjevanju vlog za humanitarne pomoči.

 

URNIK DRUŽINSKEGA CENTRA TROJKA

ponedeljek: 13.00 - 19.00
torek: 8.00 - 16.00
sreda: 10.00 - 18.00
četrtek: 8.00 - 16.00
petek: 8.00 - 16.00

vsako prvo soboto v mesecu: 9.00 – 12.00

 

Informacije o delovanju centra, nudenju brezplačne pravne pomoči, nudenju denarne in materialne pomoči:
vsako sredo 10.00 – 12.00 in 14.00 – 16.00

Igralnica za predšolske otroke s spremstvom:
torek, sreda, četrtek: 10.00 – 12.00 in 14.00 – 16.00

Ponedeljčice – ustvarjalne delavnice med šolskim letom: vsak ponedeljek 17.00 – 19.00

                                        

                                                                         logo trojka

 

KAJ PONUJAMO?

JUNIJ 2020

Publikacija_ponedeljčice junij

Vabljeni na Ponedeljčice, ustvarjalnice za otroke in družine, vsak ponedeljek, od 17.00 do 19.00.

 

MAJ
Poletje 2020 _ Očala_Splet-page-001

PRVE INFORMACIJE O TABORIH IN LETOVANJIH ZA OTROKE IN ŠOLARJE V POLETNIH POČITNICAH - TUDI PRVE PRIJAVNICE, KI POMENIJO REZERVACIJO
Več...

 

 

V MARCU IN APRILU

Spoštovani,  

še eno informacijo v vednost. V MDPM za Goriško poleg pobude za šivanje zaščitnih mask, izvajamo tudi neposredno pomoč našim uporabnikom:   1. uporbnike (družine z nepolnoletnimi otroki v socialni stiski) v Družinskem centru Trojka, naše strokovne sodelavke: psihologinja, specialna pedagoginja, pedagoginja in sociologinja, kontaktirajo s telefonskimi klici, s ciljem pogovora, podpore in/ali druge pomoči, ki jo družina v tem trenutku potrebuje; mladostnikom v teh družinah je po e-mailu poslan poseben vprašalnik, ki jih aktivira in stimulira njihovo pozitivno razmišljanje, ipd.   2. uporabniki Botrstva so prejeli bone za nakup prehranskih izdelkov (30 € na vključenega otroka v Botrstvo)   3. prav tako smo mlade parlamentarce in parlamentarke, še posebej tiste, ki so aktivni v pobudi KLEPETALNICA,  pozvali, da se med seboj preko spletnih omrežij povežejo, pogovarjajo, spoddbujajo in obnavljajo pobude in razmišljajo na temo 30. otroškega parlamenta Moja poklicna prihodnost, ki je sicer preložen a se bo zgodil takoj, ko bo virusne krize mimo. Morda šele v naslednjem šolskem letu ... pa vendar bo!   4. na naših spletnih omrežjih smo objavili 'video ponedeljčico', ki jo je v krogu svoje družine pripravila in posnela vodja našega Družinskega centra Trojka in ob spremljanju videa lahko vsi ukaželjni skupaj z otroki ustvarjamo doma: https://www.facebook.com/pg/ZPMnovagorica/posts/?ref=page_internal    Toliko zaenkrat. Lep dan in ostanite zdravi, Ivad.     EKIPA MDPM ZA GORIŠKO  

Več informacij dobite na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica, na E: druzinski.center.trojka@gmail.com, na t: 053334680 ali 030 350 806.