Aktualne novice

  • 01.12.2023NIČ TE NE STANE, ČE SI DOBRODELEN

    Vsi davčni zavezanci imate še do konca tega leta možnost, da sami odločite, komu boste podarili 1 % svoje dohodnine. Med organizacijami s seznama upravičencev do donacije dohodnine smo tudi mi! Tistim, ki se odločite za donacijo dohodnine s pomočjo aplikacije CNVOS-a, niste pa prijavljeni v eDavke, so celotno izkušnjo še poenostavili. Vaše obrazce natisnejo in jih na Furs pošljejo namesto vas. A ni preprosto? Nas boste osrečili - in preko nas številne naše uporabnike, ki čakajo na našo raznovrstno pomoč? Aplikacija: https://bit.ly/nvo-enprocent Med organizacijam izberete Medobčinsko društvo prijateljev mladine za Goriško Seveda pa lahko obrazec tudi sami sprintate in osebno nesete na FURS.

    več
  • 28.11.2023Ob 70 obletnici "so povedali" ...

    Ob 70. obletnici našega našega društva so nam tudi nekatera lokalna oziroma regionalna javna občila posvetila pozornost s tematskimi oddajami. Zato tudi na tem mestu objavljamo povezave na posnetke dveh pogovorov z našo dolgoletno predsednico Ivo Devetak in še z nekdanjima predsednico in predsednikom društva Doro Krpan in Jožetom Elersičem na radiih Robin oziroma Koper. Prav tako objavljamo povezavo na posnetek enourne oddaje v živo na Radiu Robin, ki so jo tam pripravili ob priložnosti naše okrogle mize za strokovno javnost v okviru našega jubilejnega tedna. Govorili smo o nasilnem vedenju otrok in mladostnikov.

    več
  • 07.11.2023Novo šolsko leto slovenščine za begunce

    Po štirih mesecih premora smo danes v prostorih našega društva znova gostili udeležence tečaja slovenščine za begunce iz Ukrajine, uvedenega spomladi.Bagunce iz Ukrajine, nastanjene na Goriškem vabimo, da pridejo na tečaj, dobrorošli pa bodo tudi prostovoljci za pomoč pri izvedbi tečaja.

    več
  • 25.10.2023Tabor za otroško participacijo v Trenti

    Od četrtka 19. do sobote 21. oktobra 2023 smo v Triglavski roži v Trenti na taboru za otroško participacijo gostili 25 nadobudnih mladih - otroških parlamentarcev iz Severne primorske (od Goriške do Zg. Posočja). Govorili smo seveda o otroški participaciji ter o temi letošnjega otr. parlamenta - Duševno zdravje otrok in mladih.

    več
  • 10.10.2023Natečaj Evropa v šoli 2023/24 - Dobro se z dobrim vrača!

    Leto je naokoli in na MDPM za Goriško zopet začenjamo z mnogoterimi dejavnostmi v sodelovanju s šolami in drugimi zavodi. Med temi nam je zelo ljub natečaj ZPMS-ja Evropa v šoli, ki otroke in mlade spodbuja k ustvarjalnemu soočenju z družbenimi problemi ter krepitvi medsebojnega razumevanja, strpnosti in solidarnosti. Vse to lahko mladi izrazijo z ustvarjanjem na literarnem, likovnem, fotografskem in video področju, lahko uredijo svojo spletno stran, ustvarijo pa lahko tudi kaj izven okvirov. Vabljene šole, da sodelujejo!

    več
  • 28.09.2023Če je otrok sprejet in se čuti varno, ne bo nasilen

    Kaj narediti, kako ravnati v vlogi starša, pa tudi učitelja, ravnatelja, socialnega delavca, ko se srečamo z nasiljem otroka oziroma otrokov ali mladostnika oziroma mladostnikov? Kako uveljaviti disciplino? In zakaj do nasilnega ravnanja pride, kako ga preprečiti? Odgovorom na ta in podobna vprašanja je bila posvečana današnja okrogla miza v novogoriški mestni hiši, ki se je je udeležilo približno 30 strokovnih delavcev iz različnih ustanov in jo je MDPM za Goriško pripravilo v okviru obeležitve svoje 70. obletnice.

    več
  • 27.09.2023Okrogla miza: "NASILJE OTROK IN MLADOSTNIKOV: kam polzita starševska in učiteljska moč?

    Spoštovani ravnateljice in ravnatelji osnovnih šol, srednjih šol in vrtcev, šolske svetovalke in svetovalci, predstavniki svetov staršev, družinski in terapevtski centri, centri za socialno delo, nevladne organizacije, predstavniki lokalnih oblasti ter šolskih, zdravstvenih in socialnih institucij, fakultete in raziskovalni centri ter mediji iz širše Goriške regije, prijazno vabljeni, da se nam pridružite pri obravnavi pomembnih in večkrat prezrtih vprašanj vse bolj kompleksne spirale soodvisnih problemov nasilja otrok in mladostnikov! Prispevajte k izmenjavi mnenj, stališč in priporočil staršem, učiteljem, šolskim oblastem in širši družbi za uspešnejše spopadanje z vzroki in posledicami nasilja! Okrogla miza s temo: "NASILJE OTROK IN MLADOSTNIKOV: kam polzita starševska in učiteljska moč?" bo v četrtek, 28. 9. ob 8.30 v veliki dvorani Mestne občine Nova Gorica. Zaželjene so prijave na info@zpm-novagorica.si

    več
  • 25.09.2023Vabilo - Igre naše in vaše mladosti

    Otroci, mladi in starši, pa seveda tudi vsi ostali! Vabljeni danes ob 14h na Bevkov trg, kjer se bomo igrali igre naše in vaše mladosti, predvajali pa bomo tudi slike naših dejavnosti skozi leta - morda se kje najdete. ???? Se vidimo!

    več
  • 20.09.2023PREDSTAVA ZA MLADE BUMBARJI

    VABILO ZA MLADE IN NJIHOVE STARŠE! Ob naši obletnici - 7️⃣0️⃣ ​ let delovanja - vas lepo vabimo, da se nam v sredo, 2️⃣7️⃣. septembra, ob 1️⃣8️⃣. uri pridružite v veliki dvorani novogoriškega Kulturnega doma, kjer si bomo ogledali zelo aktualno predstavo BUMBARJI - za mlade in njihove starše, v izvedbi otrok iz Dijaškega doma Gorica. Za udeležbo je potrebno dobiti brezplačne vstopnice, ki se jih prevzame na sedežu društva na Bazoviški ulici 4 v Novi Gorici (pod tribunami stadiona). Od danes dalje pri društvu sprejemamo rezervacije, sprejemali jih bomo do zapolnitve sedežev. Rezervacija ni obvezna, je pa priporočljiva. Mogoče pa jo je opraviti po telefonu na številki 030/703-832 ali 05/333-46-80 ali po elektronski pošti na naslov triglavska.roza.trenta@gmail.com. Prevzem vstopnic pa je možen ob torkih in sredah od 9. do 12. ure in od 13. do 18. ure, ob četrtkih pa do 16. ure.

    več
  • 20.09.2023VABILO NA PRAZNIČNE PONEDELJČICE

    Pri Medobčinskem društvu prijateljev mladine za Goriško letos praznujemo 7️⃣0️⃣ let delovanja in ta jubilej bomo posebej obeležili zadnji teden v septembru. Pripravljamo niz dogodkov. Uvodno dejanje bo ustvarjalno popoldne na prostoru pred sedežem društva na Bazoviški 4 (v novogoriškem športnem parku). Zato vas prijazno vabimo, da pridete, pripelje otroke na … PRAZNIČNE PONEDELJČICE

    več