Aktualne novice

 • 28.11.2023Ob 70 obletnici "so povedali" ...

  Ob 70. obletnici našega našega društva so nam tudi nekatera lokalna oziroma regionalna javna občila posvetila pozornost s tematskimi oddajami. Zato tudi na tem mestu objavljamo povezave na posnetke dveh pogovorov z našo dolgoletno predsednico Ivo Devetak in še z nekdanjima predsednico in predsednikom društva Doro Krpan in Jožetom Elersičem na radiih Robin oziroma Koper.. Prav tako objavljamo povezavo na posnetek enourne oddaje v živo na Radiu Robin, ki so jo tam pripravili ob priložnosti naše okrogle mize za strokovno javnost v okviru našega jubilejnega tedna. Govorilo smo o nasilnem vedenju otrok n mladostnikov.

  več
 • 07.11.2023Novo šolsko leto slovenščine za begunce

  Po štirih mesecih premora smo danes v prostorih našega društva znova gostili udeležence tečaja slovenščine za begunce iz Ukrajine, uvedenega spomladi.Bagunce iz Ukrajine, nastanjene na Goriškem vabimo, da pridejo na tečaj, dobrorošli pa bodo tudi prostovoljci za pomoč pri izvedbi tečaja.

  več
 • 25.10.2023Tabor za otroško participacijo v Trenti

  Od četrtka 19. do sobote 21. oktobra 2023 smo v Triglavski roži v Trenti na taboru za otroško participacijo gostili 25 nadobudnih mladih - otroških parlamentarcev iz Severne primorske (od Goriške do Zg. Posočja). Govorili smo seveda o otroški participaciji ter o temi letošnjega otr. parlamenta - Duševno zdravje otrok in mladih.

  več
 • 28.09.2023Če je otrok sprejet in se čuti varno, ne bo nasilen

  Kaj narediti, kako ravnati v vlogi starša, pa tudi učitelja, ravnatelja, socialnega delavca, ko se srečamo z nasiljem otroka oziroma otrokov ali mladostnika oziroma mladostnikov? Kako uveljaviti disciplino? In zakaj do nasilnega ravnanja pride, kako ga preprečiti? Odgovorom na ta in podobna vprašanja je bila posvečana današnja okrogla miza v novogoriški mestni hiši, ki se je je udeležilo približno 30 strokovnih delavcev iz različnih ustanov in jo je MDPM za Goriško pripravilo v okviru obeležitve svoje 70. obletnice.

  več
 • 27.09.2023Okrogla miza: "NASILJE OTROK IN MLADOSTNIKOV: kam polzita starševska in učiteljska moč?

  Spoštovani ravnateljice in ravnatelji osnovnih šol, srednjih šol in vrtcev, šolske svetovalke in svetovalci, predstavniki svetov staršev, družinski in terapevtski centri, centri za socialno delo, nevladne organizacije, predstavniki lokalnih oblasti ter šolskih, zdravstvenih in socialnih institucij, fakultete in raziskovalni centri ter mediji iz širše Goriške regije, prijazno vabljeni, da se nam pridružite pri obravnavi pomembnih in večkrat prezrtih vprašanj vse bolj kompleksne spirale soodvisnih problemov nasilja otrok in mladostnikov! Prispevajte k izmenjavi mnenj, stališč in priporočil staršem, učiteljem, šolskim oblastem in širši družbi za uspešnejše spopadanje z vzroki in posledicami nasilja! Okrogla miza s temo: "NASILJE OTROK IN MLADOSTNIKOV: kam polzita starševska in učiteljska moč?" bo v četrtek, 28. 9. ob 8.30 v veliki dvorani Mestne občine Nova Gorica. Zaželjene so prijave na info@zpm-novagorica.si

  več
 • 25.09.2023Vabilo - Igre naše in vaše mladosti

  Otroci, mladi in starši, pa seveda tudi vsi ostali! Vabljeni danes ob 14h na Bevkov trg, kjer se bomo igrali igre naše in vaše mladosti, predvajali pa bomo tudi slike naših dejavnosti skozi leta - morda se kje najdete. ???? Se vidimo!

  več
 • 20.09.2023PREDSTAVA ZA MLADE BUMBARJI

  VABILO ZA MLADE IN NJIHOVE STARŠE! Ob naši obletnici - 7️⃣0️⃣ ​ let delovanja - vas lepo vabimo, da se nam v sredo, 2️⃣7️⃣. septembra, ob 1️⃣8️⃣. uri pridružite v veliki dvorani novogoriškega Kulturnega doma, kjer si bomo ogledali zelo aktualno predstavo BUMBARJI - za mlade in njihove starše, v izvedbi otrok iz Dijaškega doma Gorica. Za udeležbo je potrebno dobiti brezplačne vstopnice, ki se jih prevzame na sedežu društva na Bazoviški ulici 4 v Novi Gorici (pod tribunami stadiona). Od danes dalje pri društvu sprejemamo rezervacije, sprejemali jih bomo do zapolnitve sedežev. Rezervacija ni obvezna, je pa priporočljiva. Mogoče pa jo je opraviti po telefonu na številki 030/703-832 ali 05/333-46-80 ali po elektronski pošti na naslov triglavska.roza.trenta@gmail.com. Prevzem vstopnic pa je možen ob torkih in sredah od 9. do 12. ure in od 13. do 18. ure, ob četrtkih pa do 16. ure.

  več
 • 20.09.2023VABILO NA PRAZNIČNE PONEDELJČICE

  Pri Medobčinskem društvu prijateljev mladine za Goriško letos praznujemo 7️⃣0️⃣ let delovanja in ta jubilej bomo posebej obeležili zadnji teden v septembru. Pripravljamo niz dogodkov. Uvodno dejanje bo ustvarjalno popoldne na prostoru pred sedežem društva na Bazoviški 4 (v novogoriškem športnem parku). Zato vas prijazno vabimo, da pridete, pripelje otroke na … PRAZNIČNE PONEDELJČICE

  več
 • 18.09.202370 LET USTVARJAMO SPOMINE

  VABILO NA PRAZNIČNI TEDEN OB 70. OBLETNICI MDPM ZA GORIŠKO Ob 70. obletnici našega društva pripravljamo pester program za vse generacije. Dogodki si bodo sledili vsak dan. Četrtkovo dopoldne bo namenjeno strokovni razpravi o težavah pri odraščanju, natančneje nasilnemu vedenju otrok in mladostnikov, petkovo srečanje z najmlajšimi bo posvečeno skrbi za okolje, ostali dogodki pa bodo v prvi vrsti zabavni. Luštno bo, lahko rečemo! Pokrovitelji: Kulturni dom Nova Gorica, Le Cité, Mercator, hit d.d. nova gorica Sodelujejo: Dijaški dom Gorica

  več
 • 22.08.2023Ob Soči so odmislili divjanje Sore in pritokov

  Pri Medobčinskem društvu prijateljev mladine (MDPM) za Goriško smo sklenili rojakom z območij, ki so jih prizadele nedavne poplave, pomagati tudi tako, da skupini otrok, starih med 10 in 15 let, ponudimo umik iz katastrofalnih razmer. Zato smo pretekli teden na rednem jezikovnem taboru Zabavna angleščina in francoščina v čudoviti Trenti gostili tudi osem deklic in dečka iz Poljanske doline. Glede na nasmehe na obrazih je moč sklepati, da je bil namen naše geste dosežen.

  več