Aktualne novice

 • 01.02.2023USTVARJALNE ZIMSKE POČITNICE

  Otroci in mladi, pred nami so počitnice! Juhuuuuuu! Vabljeni na naše brezplačne ustvarjalne delavnice, vsak dan med 9. in 12. uro! Ustvarjali bomo, se igrali, šli na kak sprehod in se imeli lepo :) Zaželjene so prijave zaradi lažje organizacije.

  več
 • 16.01.2023Zeleni nahrbtnik 2022/23

  Zunaj je program Zelenega nahrbtnika za šolsko leto 2022/23, dolgoletnega okoljevarstvenega programa za najmlajše. Letos smo zaradi pozitivnih izkušenj in odzivov na lanski način ter zaradi spodbujanja naših mladih k aktivnemu državljanstvu obdržali lansko vodilno misel programa - skupaj se borimo za srečni konec. Vabljeni, da se nam pridružite!

  več
 • 07.12.2022Nameni 1% dohodnine - pomagaj mnogim!

  Vsako leto znova pomagamo neštetim otrokom, mladim in družinam - da jih peljemo na brezskrbne počitnice na morje ali v hribe, da z njimi ustvarjamo, jim svetujemo, smo jim v oporo, delimo humanitarno pomoč itd. Vsega tega pa ne bi zmogli brez finančne pomoči mnogih. Med njimi ste lahko tudi vi, pa pri tem ne porabite niti centa! Vsi davčni zavezanci imate možnost, da sami odločite, komu boste podarili 1 % svoje dohodnine, ki bi ga drugače država sama prerazporedila. Med organizacijami s seznama upravičencev do donacije dohodnine smo tudi mi! Tistim, ki se odločite za donacijo dohodnine s pomočjo aplikacije CNVOS-a, niste pa prijavljeni v eDavke, so celotno izkušnjo še poenostavili. Vaše obrazce natisnejo in jih na Furs pošljejo namesto vas. A ni preprosto? Nas boste osrečili - in preko nas številne naše uporabnike, ki čakajo na našo raznovrstno pomoč? Aplikacija: https://bit.ly/nvo-enprocent Med organizacijam izberete Medobčinsko društvo prijateljev mladine za Goriško Seveda pa lahko obrazec tudi sami sprintate in osebno nesete na FURS. Hvala!

  več
 • 29.11.2022USTVARJALNI DECEMBER NA ZPM NOVA GORICA

  Vabljeni na brezplačne ustvarjalne delavnice v decembru: ob ponedeljkih od 17h do 19h ter na počitniško ustvarjalno-igralne delavnice od 27. do 30. 12. od 9h do 12h! Prijave na pojekti@zpm-novagorica.si

  več
 • 25.11.2022Pobuda za ustanovitev Strokovnega centra za otroke in mladostnike v Goriški razvojni regiji

  V Zvezi prijateljev mladine Nova Gorici smo se v letu 2020 osredotočili na stiske in težave otrok s čustveno in vedenjsko motnjo, ki so (najpogosteje zaradi neprimernih družinskih razmer) napoteni v celostno oskrbo v t.im. zavode. Ni jih veliko. Smo pa kot družba dolžni tudi njihovo največjo korist postaviti na prvo mesto. Županu Mestne občine Nova Gorica in nato Regijskemu razvojnemu svetu smo zato podali Pobudo o ustanovitvi vzgojnega zavoda (po novem zakonu iz leta 2021 so to Strokovni centri) v naši regiji.

  več
 • 23.11.2022PREDSTAVITEV DOSEŽKOV V PROJEKTU PREMIK - PREMIK K ZDRAVJU

  V ponedeljek, 21. novembra pa je bila na občini Nova Gorica predstavitev doseženih ciljev v projektu PREMIK - premik k zdravju, katerega pobudnik je MDPM za Goriško. Projekt je bil osredotočen predvsem na dva cilja: 1. ugotoviti najpogostejše vzroke za napotitev otrok in mladostnikov v oskrbo izven matične družine in 2. ugotoviti odnos staršev dečkov šestih razredov OŠ do cepljenja proti HPV in analiza vzrokov za opustitev cepljenja. Prisotne je pozdravila Iva Devetak, naša predsednica. Z uvodom se nas je kot vedno globoko dotaknila Anica Mikuš Kos, slovenska psihiatrinja in pediatrinja, ki je življenje posvetila duševnemu zdravju otrok. Strokovni sodelavci v projektu pa so predstavili svoje delo in zaključke: prim. Lilijana Kocijančič Besednjak, dr.med. spec.ped., mag. Primož Hvala Kamenšček, Emil Karajić, univ.dipl.psiholog, doc.dr. Marko Vudrag, Maša Brezavšček, univ.dipl.psihologinja, Miha Kramli, terapevt ter mag. Tanja Pipan. Novogoriški župan dr. Klemen Miklavič je prisotnim povedal nekaj spodbudnih besed. Vsi smo se strinjali in tudi podpisali predlog za ustanovitev Strokovnega centra za otroke in mladostnike v naši regiji, kajti vemo, kako nujno potreben je za naše mlade in našo prihodnost.

  več
 • 21.11.2022NATEČAJ EVROPA V ŠOLI 2022/23

  Otvorili smo natečaj Evropa v šoli za šolsko leto 2022/23, ki ima letos naslov "VZGOJA ZA MIR". Medobčinsko društvo prijateljev mladine za Goriško je tudi letos regionalni koordinator. Temeljni cilji natečaja so prispevati k ustvarjalnemu soočenju z družbenimi problemi, s katerimi se spopadamo doma, v Evropi in svetu, ter krepitev medsebojnega razumevanja, strpnosti in solidarnosti. S pridobivanjem novih znanj in vedenj ter spodbujanjem kritičnega odnosa do dogajanj v ožjem in širšem okolju si želimo v okviru natečaja prispevati k razvijanju ustvarjalnosti, zmožnosti samostojnega, kritičnega mišljenja in presojanja mladih. Poleg tega je cilj natečaja tudi spodbujanje doživljanja in izražanja na vseh področjih umetnostnih zvrsti - na jezikovnem, likovnem, fotografskem in video področju, mladi pa lahko ustvarijo tudi svojo spletno stran. Letos sta kar dve novosti: možnost ustvarjanja tudi izdelka, ki ne paše v nobeno od naštetih skupin ter povabilo k ustvarjanju tudi za vrtce. Publikacijo o pomenu vzgoje za mir in navodila si poglejte tukaj: https://www.zpms.si/programi/evropa-v-soli/ Ravnatelji, učitelji, učenci in dijaki - vabljeni, da se tudi letos priključite nacionalnemu natečaju! Prijave zbiramo na meil projekti@zpm-novagorica.si do petka, 25. 11.!

  več
 • 19.11.2022TISKOVNA KONFERENCA PREMIK - PREMIK K ZDRAVJU

  Prijazno vabljeni v ponedeljek, 21. novembra 2022 od 9.30 do 11.30 ure v Veliko dvorano Mestne občine Nova Gorica, na predstavitev doseženih ciljev v projektu PREMIK – premik k zdravju (2021-2022), ki ga sofinancira Ministrstvo RS za zdravje. Uvodne misli bo podala Anica Mikuš Kos, slovenska psihiatrinja in pediatrinja, ki je življenje posvetila duševnemu zdravju otrok, Strokovni sodelavci v projektu pa bodo predstavljali svoje analize: mag. Primož Hvala Kamenšček, Emil Karajić, univ.dipl.psiholog, doc.dr. Marko Vudrag, Maša Brezavšček, univ.dipl.psihologinja, Miha Kramli, terapevt, mag. Tanja Pipan ter prim. Lilijana Kocijančič Besednjak, dr.med. spec.ped.

  več
 • 15.11.2022»Čustvena inteligentnost in krepitev socialnih veščin« - delavnica

  Delavnica »Čustvena inteligentnost in krepitev socialnih veščin« je namenjena mladostnikom 12+, a seveda lepo vabljeni tudi ostali! KDAJ: Četrtek 17.11.2022 ob 15.30 KJE: Sedež MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica Vodi Karin Kresojević Demšar, mag. psih., specializantka klinične psihologije. Delavnica je ena izmed akcij v sklopu skupne iniciative »V znanju in povezovanju je moč« v mesecu preprečevanja zasvojenosti. VABLJENI! Zaželjene so prijave na meil: projekti@zpm-novagorica.si

  več
 • 28.10.2022NOVEMBRSKE PONEDELJČICE

  Dragi otroci, mladi in starši! Vabimo vas na novembrske ustvarjalne delavnice - ponedeljčice. Vsak ponedeljek od 17h do 19h na Bazoviški 4 v Novi Gorici.

  več