Aktualne novice

 • 10.08.2023Otrokom iz Poljanske doline ponudili oddih v Trenti

  Na hudo stisko, v kateri so se znašli številni ljudje iz osrednje in severovzhodne Slovenije po katastrofalnih poplavah v preteklih dneh, smo se odzvali tudi pri Medobčinskem društvu prijateljev mladine (MDPM) za Goriško. Ne bomo zbirali pomoči za prizadete, marveč jo bomo ponudili neposredno, tudi tako, da smo skupino otrok iz Poljanske doline sprejeli na letovanje v Trenti.

  več
 • 21.06.2023Poslej se bodo z domačini lažje sporazumevali

  Medobčinsko društvo prijateljev mladine za Goriško je v torek, na svetovni dan beguncev, še zadnjič pred počitnicami gostilo skupino med 20 in 30 beguncev iz Ukrajine, ki se je to pomlad pri društvu brezplačno učila osnov slovenščine. Ob pomoči prevajalke jih je poučevala upokojena učiteljica Zvonka Nose.

  več
 • 15.06.2023V Trenti še mesta za letovanje

  Pri Medobčinskem društvu prijateljev mladine za Goriško imamo še prosta mesta na vseh predvidenih letovanjih za šoloobvezne otroke v našem počitniškem domu Triglavska roža v Trenti. Prijavite se lahko po telefonu, prek spletne strani, se zglasite osebno na društvu.

  več
 • 25.05.2023Otvoritev razstave natečaja Evropa v šoli

  V okviru celoletnega praznovanja naših mladih 70 let bomo imeli tudi otvoritev razstave likovnih in literarnih del mladih šolarjev in dijakov na natečaju Evropa v šoli pri ZPM Slovenije. Vabljeni v petek, 2. junija ob 13.30 v avlo telovadnice Gimnazije Nova Gorica! Razstavo si seveda lahko ogledate še kasneje - dela bodo razstavljena še dva tedna po otvoritvi.

  več
 • 23.05.2023Začeli smo Ponedeljčice na prostem

  Z našimi ponedejčicami in ponedeljčki, otroki, ki prihajajo k MDPM na redno tedensko ustvarjalno druženje, smo lahko včeraj odprli sezono na prostem. Ob ugodnem vremenu bo tako tudi ostalo v nadaljevanju, možno je, da bomo hodili ustvarjat v "dnevno sobo" na prostem ob potoku Koren.

  več
 • 18.05.2023Vabimo vas na VIKEND ZAVEDANJA SEBE

  Spoštovani, drugi vikend v juniju, in sicer od petka, 9. junija, do nedelje, 11. junija, bomo v domu Triglavska roža sredi neokrnjene narave ene naših najlepših dolin, Trente, gostili vikend aktivnega oddiha CELOSTNO ZAVEDANJA SEBE. Program je namenjen: vsem, ki potrebujete čas zase in sprostitev od vsakodnevnih skrbi, vsem, ki potrebujete samo počitek in mir, vsem, ki bi želeli stopiti korak nazaj in začutiti lepoto in pristnost narave, vsem, ki se želite zazreti vase in raziskati lastno doživljati, .. skratka vsem, ki v življenju iščete nekaj več, ki se zavedate, da odgovore nosite v sebi in ste se pripravljeni zazreti vase.

  več
 • 16.05.2023POMEMBNO OBVESTILO: Medse vabimo prostovoljce

  Bi želeli teden dni med letošnjim poletjem preživeti ob morju ali v hribih kot animator šoloobveznih otrok? Seveda zahteva taka izkušnja posebno odgovornost, saj gre za skrb za nepolnoletne. Vendar je to hkrati naloga, ki daje prav posebno zadovoljstvo, in je odlična priložnost za preizkus svojih veščin ter za osebnostno rast. Vabimo torej vse, ki bi želeli sodelovati na naših letovanji kot prostovoljci, da se nam pridružijo.

  več
 • 11.05.2023S psihologinjo Saro Pipan o tem, kdo smo

  Vabimo vas, da se nam v ponedeljek, 22. maja, ob 17. uri pridružite na zanimivi izkustveni delavnici Bodi to, kar si - kako avtentično zaživeti sebe, ki jo bo v prostorih društva na Bazoviški 4 vodila magistrantka psihoterapevtske znanosti in magistrantka psihosocialnega svetovanja, specializantka gestalt psihoterapije Sara Pipan, ustanoviteljica Centra Podaj Roko.

  več
 • 11.05.2023Zahvala Renčanom za doniranih 2605 evrov

  Pri Medobčinskem društvu prijateljev mladine (MDPM) za Goriško se zahvaljujemo organizatorjem in sodelujočim na dobrodelnem dogodku Vino s'pod mosta v Renčah, saj bo 2605 evrov, ki so jih zbrali in donirali našemu društvu, pomagalo pričarati nasmeh na obrazih kar nekaj otrok iz občine Renče-Vogrsko, ki se bodo udeležili naših počitniških kolonij.

  več
 • 09.05.2023Z Zelenim nahrbtnikom in Zelenim škratom čistili zrak, vode, pobirali smeti, sadili cvetice ...

  Ker promet s svojimi izpusti paca zrak, je zajčku v enoti Mavrica vrtca v Šempetru čisto osivel kožuh. Vendar ko so otroci v varstvo začeli hodit peš ali s kolesom, je kožuh postal spet bel. To pa zato, ker če za čim manjkrat uporabljamo avta, sploh za kratke poti, je zrak čistejši, manj onesnažen; kar je za človeka in za ostala bitja na Zemlji boljše. Tako bi lahko strnili eno od sporočil iz vrtcev na ožjem Goriškem, ki so sodelovali v letošnji akciji Zeleni nahrbtnik.

  več