Poletna akademija BIORADOVEDNOST

datum: 21.04.2016

kategorija: Novice

Si že obiskal/a čisto pravi laboratorij? Kakšne vrste laboratorijev poznaš? Kaj vse lahko delaš v laboratoriju? Ali veš kako je sestavljen laboratorij? Ali veš, da lahko sam/a izdelaš laboratorijsko opremo?

Pridruži se nam na Poletni akademiji in spoznaj svet mikroorganizmov, s katerimi ljudje živimo, vendar se njihove prisotnost ne zavedamo. Na delavnicah te bomo popeljali skozi različne mikrobiološke procese, v katerih bomo ugotavljali iz mnoštva česa je sestavljeno človeško telo in kako potekajo različni procesi v našem telesu.

Raziskovali bomo kako se to povezuje s tvojo prehrano, higieno ter drugimi navadami in razvadami v tvojem življenju. Ob tem bomo spoznali osnove biotehnologije, mikrobiologije in laboratorijskih tehnik ter raziskovali, kje lahko najdemo mikroorganizme in kako se mikroorganizmi znajdejo v različnih okoljih. Priredili jim bomo ustrezne pogoje, da bodo tam z največjim zadovoljstvom rasli in se množili.

Pripravili bomo načrt za izdelavo osnovne laboratorijske opreme in se seznanili z osnovami laboratorijskega dela, spoznavali bomo mikroorganizme, izdelali laboratorijsko hrano in iz odsluženih računalniških kamer naredili DIY (naredi-sam) mikroskope. Izdelali bomo inkubator za gojenje mikroorganizmov ter za konec izdelali tudi antbiotk, s katerim bomo ohranjali mikroorganizme v ravnovesju.
▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

⚫ Kraj izvajanja programa: Dom Triglavska roža, Trenta 45, več o PD Triglavska roža poglej tukaj

⚫ Trajanje programa: od 10. do 15. julija 2016

⚫ Program priporočamo: za otroke od 8 do 16 let

⚫ Program izvajamo: V sodelovanju z Zavodom Kersnikova – RAMPA Laboratorij Ljubljana in podiplomskimi študenti Visoka šola za umetnost Univerza v Novi Gorici
▁▁▁▁▁▁
www.rampalab.org
http://vsu.ung.si/

⚫ Cena: 190 € - možnost plačila v obrokih
▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

⚫ PRIJAVE DO 15.6. 2016 ⚫
Prijave sprejemamo do najkasneje 15. junija 2016. Prijavnico izpolnete tukaj
▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁▁

✉ zpm-ng@amis.net, info@zpm1-novagorica.si, Facebook
☎ 05 333 4680, 041 650 691