Festival za ljubitelje živali v znamenju dobrodelnosti

datum: 05.06.2019

kategorija: Novice


Letos je bilo tudi Medobčinsko društvo prijateljev mladine za Goriško del Festivala za ljubitelje živali Žurnala24, ki je tokrat bil del večjega dogodka - Dežele prijateljev, ki ga je Žurnal24 organiziral v sodelovanju z Radiem Robin in Mestno občino Nova Gorica.

Dogodek je bil namenjen predvsem družinam - otrokom s starši in starimi starši. Na njemu so si lahko otroci ogledali in pobožali številne živali - dihurje, papagaje, kraške ovčarje, Maine coon mačke, hrte, konje in kače ter se udeležili dogodkov v okviru Robin Hood festivala, katerega glavni organizator je bil Radio Robin. Glavna posebnost Robin Hood festivala je bilo sedem pravljičnih dežel, ki so bile razporejene po celotnem prizorišču: dežela mačka Murija, čarovnic, Kekca in Rožleta, indijancev, vilinskih bitij, 3P - pravljic, pesmic in plesa ter srednjeveških glumačev.

Tako smo se v nedeljo, 2. junija 2019, zbrali pred novogoriško mestno hišo, kjer smo na svoji stojnici zbirali prostovoljne prispevke za trajnostni projekt Kapljica Soče. Z zbranimi sredstvi bomo to poletje omogočili brezplačen tabor znanja najmanj enemu otroku. Poleg tega je Žurnal24 ob tem dogodku našemu društvu namenil donacijo, pony kolo, ki ga je prevzela naša predsednica Iva Devetak in ga bomo podarili socialno ogroženi družini z nepolnoletnimi otroki. Zahvaljujemo se Žurnalu24, organizatorju brezplačnega in dobrodelnega dogodka, za donacijo in povabilo k udeležbi.     

 

20190602_11035220190602_122619