NORO DOBRO POLETJE NA TABORIH IN LETOVANJIH!

datum: 29.08.2022

kategorija: Novice

Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine za Goriško smo že 63. leto zapored organizirali pester poletni program za otroke in mladostnike, in tudi družine.
Zdravstvenih letovanj in taborov znanja, ki so letos potekala v domu Triglavska roža v Trenti, v Piranu in v Savudriji, se je udeležilo skupaj 178 otrok in mladostnikov in njihovih staršev (160 otrok) in v petek, 26. 8. se je še zadnja skupina vrnila domov.

Programi so potekali v zdravem okolju – na svežem morskem oz. gorskem zraku, v dobrem vzdušju – z našo top ekipo prostovoljcev in s pestro vsebino – raznolike poučne, a hkrati zabavne tematike.
Izvedli smo jezikovni tabor za mlajše otroke, tabor preživetja v naravi za vse osnovnošolce, tabor za begunce iz Ukrajine in terapevtski tabor za mamice samohranilke z otroki.
Zdravstvena letovanja v Savudriji, Piranu in Trenti so tudi bila polna dogodivščin, športnih iger in ustvarjalnih delavnic.
Zahvala za lepa doživetja in nasmehe otrok gre našim prostovoljcem iz Kluba vzgojiteljev animatorjev (KVA), ki s srcem dajo našim otrokom vse kar lahko za nepozabne počitnice. Zahvala sofinancerjem iz javnih sredstev ter vsem donatorjem v pobudi Pomežik soncu in Kapljica Soče, kajti brez njih bi bilo z nami le desetina vseh letošnjih udeležencev.
Hvala tudi staršem, predvsem tistim, ki društvu in našemu poletnemu programu zaupajo že več let.
Ne moremo pa zaključiti sporočila brez čestitk naši predsednici Ivi Devetak, za katero je letošnje poletje za otroke in mladostnike, štirideseto (40) poletje zapored, ki ga je bodisi vodila, izvajala, koordinirala, iskala financerje in donatorje, navduševala mlade vzgojitelje in animatorje, predvsem pa je znala svoj najlepši nasmeh nameniti prav otrokom. Za poletno veselje 13.170 otrok in mladostnikov, je v teh 40. letih skrbelo najmanj 1.344 vzgojiteljev in animatorjev! Hvala!

... morje ...  (2)  ... in hribi ... ... predsednica z otroki ..._