Aktualne novice

  • 26.04.2023Garažna razrodaja bo sredi maja

    Imate v omarah doma že "zelooooooooo" dolgo stvari, od oblačil prek pribora in posode, do orodja ali knjig, ki jih ne uporabljate? Se vam kaj podobnega nemara še dlje valja v kleti ali na podstrešju? Potem je garažna razprodaja, ki jo pripravljamo pri Medobčinskem društvu prijateljev mladine za Goriško (MDPM), odlična priložnost, da "krama" dobi novega lastnika. Seveda mora biti kljub letom ohranjena, uporabna, delujoča

    več
  • 25.04.2023Donacija ob žegnanju konj za letovanja

    Konjeniško društvo Soča iz Občine Renče-Vogrsko je tudi letos blagoslov konj na jurjevo oplemenitilo z dobrodelnostjo v korist ranljivih skupin. Zbrani denar bomo pri Medobčinskem društvu prijateljev mladine za Goriško namenili izvajanju zdravstvenih letovanj za otroke.

    več
  • 24.04.202390 DEVETOŠOLCEV V TRIGLAVSKI ROŽI

    V domu Triglavska roža v Trenti smo v preteklem tednu gostili Šolo v naravi za devetošolce iz OŠ Solkan. Nekaj manj kot 90 se jih je zvrstilo v dveh skupinah. Vreme jim sicer ni bilo najbolj naklonjeno, a njihova prešernost in sproščenost je v prebujajočo dolino Trente prinesla veselje in svežino.

    več
  • 21.04.2023Da bodo prihodnji rodovi mislili "zeleno"

    V slovenskih vrtcih so te dni otroci in vzgojitelji bolj pozorni na varovanje okolja, saj številni sodelujejo v programu Zeleni nahrbtnik. Na ožjem Goriškem ga od leta 2007 vodimo pri Medobčinskem društvu prijateljev mladine (MDPM) za Goriško, v programu letos sodeluje 798 otrok iz 14 enot vrtcev.

    več
  • 12.04.2023Garažna razprodaja prestavljena

    POMEMBNO Obveščamo, da garažna razprodaje v okviru Dneva za sprememba, ki smo jo napovedovali za to soboto, 15. 4. 2023, ODPADE oziroma jo prestavljamo na kasnejši datum, ki ga bomo naknadno sporočili. Dogodek prestavljamo zaradi neugodne vremenske napovedi, saj bi bil dogodek ob dežju in mrazu preveč okrnjen.

    več
  • 12.04.202333. NACIONALNI OTROŠKI PARLAMENT

    33. Nacionalni Otroški parlament je za nami. 118 mladih je aktivno in navdušeno razpravljalo o duševnem zdravju otrok in mladih, med njimi tudi ekipa iz Severne Primorske. Prisluhnilo jim je kar nekaj vidnih politikov in drugih javnih osebnosti iz različnih inštitucij - upamo, da bo njihov glas slišan in upoštevan! Ponosni smo na naše mlade!

    več
  • 05.04.2023Dan za spremembe: pridite, sodelujte pri garažni razprodaji

    Tudi v Medobčinskem društvu prijateljev mladine za Goriško bomo v soboto, 15. aprila 2023, sodelovali v akciji Slovenske filantropije Dan za spremembe. Ponovili bomo garažno razprodajo, s katero želimo spodbuditi spreminjanje naših potrošniških navad, hkrati pa tudi zanimanje prostovoljstvo. V nadaljevanju med drugim objavljamo navodila za tiste, ki bi želeli sodelovati.

    več
  • 04.04.2023O stiskah odraščajočih bi morali več govoriti

    V Veliki dvorani novogoriške mestne hiše se je zaključil 33. regijski otroški parlament za severno Primorsko, ki smo ga gostili v Društvu prijateljev mladine za Goriško. Več kot 50 osnovnošolcev tretje triade, predstavnikov šol od Bovca do Vipave, je nadaljevalo razpravo o duševnem zdravju, ki so si jo otroci izbrali za temo parlamenta za dve leti.

    več
  • 01.04.2023Naravni viri pomoči otroku in mladostniku v stiski

    Nemogoče je prikazati vse možne vire, vsebine in oblike naravne pomoči otroku. Da bi to storili, bi morali prikazati življenje kot celoto. Namen teksta je opozoriti na naravne vire in ne-formalizirane oblike pomoči, ker jih v miselnosti medicinskega modela pomoči osebam v duševnih stiskah ali z duševnimi motnjami pogosto spregledamo in jih premalo vključujemo v pomoč otrokom in mladostnikom v stiski.

    več
  • 30.03.2023DATUMI ZA POLETJE 2023!

    ZNANI SO TERMINI ZA POLETNA LETOVANJA IN TABORE Z NAMI! Več informacij kmalu!

    več