Aktualne novice

 • 29.08.2022NORO DOBRO POLETJE NA TABORIH IN LETOVANJIH!

  Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine za Goriško smo že 63. leto zapored organizirali pester poletni program za otroke in mladostnike, in tudi družine. Zdravstvenih letovanj in taborov znanja, ki so letos potekala v domu Triglavska roža v Trenti, v Piranu in v Savudriji, se je udeležilo skupaj 178 otrok in mladostnikov in njihovih staršev (160 otrok) in v petek, 26. 8. se je še zadnja skupina vrnila domov.

  več
 • 09.08.2022Tabor Na poti miru za ukrajinske begunske družine

  1. avgusta 2022 se je v domu Triglavska roža pričel tabor "Na poti MIRU", ki se ga je udeležilo 25 begunk in beguncev iz Ukrajine, 10 odraslih (starši) in 15 otrok. Že prvi dan smo se sprehodili ob bistrem potoku Krajcarica ter se ustavili ob Informacijskem središču Triglavskega narodnega parka. Udeleženci tabora so izjemno hvaležno sprejeli možnost, da se, po dolgi poti v begunstvo, udeležijo tabora, ki ga ZPM financira iz sredstev donacij, sredstev mestne občine Nova Gorica in Programa Active Citizens Fund v Sloveniji. Slovenija je namreč ena izmed petnajstih držav članic EU, ki jim države donatorice – Norveška, Islandija in Lihtenštajn – namenjajo sredstva preko tega programa.

  več
 • 07.06.2022Vabljeni prostovoljci na nepozabna poletna letovanja!

  Ker bi radi tudi letos številnim otrokom in mladostnikom ustvarili nepozabne počitnice, se trudimo, da bi za naša letovanja sestavili zares TOP ekipe. :) Vabljeni polnoletni prostovoljci kot vzgojitelji in animatorji! Več info na: triglavska.roza.trenta@zpm-novagorica.si

  več
 • 02.06.2022NAGRADNI IZLET GORIŠKIH ZLATIH BRALK IN ZLATIH BRALCEV V VIPAVO

  Danes, 1. junija 2022, smo, tako kot že trideset in več let zapored, ob podpori goriških občin v MDPM za Goriško, nagradili ZLATE BRALKE IN ZLATE BRALCE in njihove mentorice iz osnovnih šol Goriške, ki so vseh devet let brali za bralno značko, z izletom v zgornjo Vipavsko dolino.

  več
 • 31.05.2022DOGODKI V JUNIJU

  Vabljeni na ponedeljčice, brezplačne ustvarjalne delavnice, vsak ponedeljek ob 17h.

  več
 • 31.05.2022VIKEND PROGRAM V TRENTI - CELOSTNO ZAVEDANJE SEBE

  Vabljeni na vikend program CELOSTNO ZAVEDANJE SEBE - aktivni oddih v objemu gora in neokrnjene narave v domu TRIGLAVSKA ROŽA, Trenta, od 10. do 12. junija 2022!

  več
 • 26.05.2022OTVORITEV RAZSTAVE DEL EVROPA V ŠOLI

  Pa smo še eno letošnjo zgodbo uspešno privedli do zaključka. V sredo, 25. 5. 2022, smo v avli športne dvorane Gimnazije v Novi Gorici otvorili razstavo del šolarjev in dijakov iz Goriške regije na natečaju Evropa v šoli. Na temo pitne vode oz. "Brez modre ni zelene, brez vode ni življenja" so mladi ustvarili čudovite umetnine. Vabljeni, da si jih ogledate - razstava bo odprta še cel naslednji teden! Tukaj pa je link do videa dijakinje SETŠ Nova Gorica, ki je zasedel odlično 3. mesto na državni ravni: https://www.youtube.com/watch?v=LFbEqTOHJMw Hvala dr. Bredi Krašna, generalni sekretarki Zveze prijateljev mladine Slovenije za obisk in spodbudne besede!

  več
 • 23.05.2022ZAKLJUČEK ZELENEGA NAHRBTNIKA 2021/22

  V petek, 20. maja 2022 je bilo na Gradu Kromberk živahno! Z okrog 160 otrok iz goriških vrtcev in njihovimi vzgojiteljicami smo praznovali zaključek Zelenega nahrbtnika. Vrtci so prejeli Ekolistino, prisrčno pa sta jih nagovorila dr. Marko Vudrag, predstojnik NIJZ, in Iva Devetak, predsednica MDPM za Goriško. Sledila je zanimiva igrica Mehurčki v izvedbi Gledališče Bičikleta, ki so ji otroci z zanimanjem sledili, nato pa se se zapodili v gozd, kjer so jim Zeleni škratje skrili namige za skriti zaklad. Lepo smo se imeli!

  več
 • 12.05.2022Prijavnica in brošura Poletje 2022

  Zunaj so spletna prijavnica in brošura za letošnji poletni program!

  več
 • 10.05.2022ZBIRNE KOŠARE V LIDLU

  V trgovini Lidl v Rožni Dolini lahko donirate hrano in higienski material za ljudi v stiski

  več