EVS prostovoljec Arthur v OŠ Milojke Štrukelj

datum: 15.11.2017

kategorija: Novice

Na našem društvu uspešno izvajamo projekt Mladina brez meja: prosti čas z medkulturno dimenzijo, v okviru EVS (European Volunatry Service). Naš prostovoljec iz Francije Arthur aktivno sodeluje v naših aktivnostih in pripravlja različne ustvarjalne in poučne delavnice.

Uspešno sodelujemo tudi z lokalnim okoljem. Za osnovnošolce je Arthur pripravil delavnico z naslovom "Lapbook" pri kateri učenci izdelujejo mape oziroma zgibanke, ki vsebujejo veliko informacij o določeni temi. Na OŠ Milojke Štrukelj smo v Tednu otroka 2017, v času podaljšanega bivanja, izvedli delavnico z naslovom »Nova Gorica« v 4. razredu in z naslovom »Slovenija« v 5. razredu. Učenci so na kreativen in inovativen način poskušali predstaviti svoje mesto oziroma svojo državo.

Cilji projekta so otrokom predstaviti drugačen način učenja ali spoznavanja nove snovi, približati učenje, izzvati vedoželjnost, ter omogočiti medkulturno in nacionalno izmenjavo izdelkov z učenci iz Francije. Izdelke smo razstavili v vitrinah na OŠ Milojke Štrukelj in bodo v novembru poslane v Francijo na osnovno šolo v Saint-André-de-Cubzac. S strani francoske osnovne šole pa izdelke francoskih učencev pričakujejo tudi učenci na OŠ Milojke Štrukelj.

Učenci so pri izdelovanju zgibank pokazali veliko mero kreativnosti in vedoželjnosti.   

OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica, vodstvu, učiteljem in učencem, se najlepše zahvaljujemo za sodelovanje tudi v prihodnje. 

Na povezavi si lahko ogledate nekaj utrinkov z delavnice https://www.osms.si/index.php/galerija-slik/centralna-sola/category/596-teden-otroka-opb