CELOSTNO ZAVEDANJE SEBE

datum: 22.05.2020

kategorija: Novice

Aktivni oddih v objemu gora in neokrnjene narave v Domu Triglavska roža v Trenti, od 12. do 14. junija 2020

Predstavljamo Vam vikend program

CELOSTNO ZAVEDANJE SEBE 

aktivni oddih v objemu gora in neokrnjene narave

TRIGLAVSKA ROŽA, Trenta,  od 12. do 14. junija 2020

 

Program je namenjen:

vsem Vam, ki potrebujete čas zase in sprostitev od vsakodnevnih skrbi. Vsem Vam, ki potrebujete samo počitek in mir. Vsem Vam, ki bi želeli stopiti korak nazaj in začutiti lepoto in pristnost narave. Vsem Vam, ki se želite zazreti vase in raziskati globine lastnega doživljanja...

...vsem, ki v življenju iščete nekaj več, ki se zavedate, da odgovore nosite v sebi in ste se pripravljeni zazreti vase...

Program bodo vodili certificirani in izkušeni inštruktorji na področju Joge in meditacije , ki nam bodo predstavili svoj vidik in razkrili pot do skritih moči sebe ter kako jih okrepiti.

 

Vodje vsebin:

Violeta Logar je certificirana inštruktorica Kundalini joge v Sloveniji z preverjenim znanjem in sposobnostmi dela v skupini.

Silvan Spačal je zaključil vsa izobraževanja v okviru Duhovne Univerze, ima tudi večletne meditativne izkušnje.

Maura Arh je ekologinja prehrane in diplomirana inštruktorica Qi Gonga in Tai chi-ja.

Darko Šfiligoj je član Društva Share Slovenija in je zaključil vsa izobraževanja v okviru Duhovne Univerze. Je dolgoletni vodja meditacij in predavatelj ezoterike.

 

Lokacija:

Naslov: Dom Triglavska roža, Trenta 45, 5232 Soča.

v smeri Bovec – Vršič, se objekt nahaja le 200 m naprej od Muzeja v Trenti, na levi strani ceste;
če prihajate čez Vršič, bo objekt na vaši desni strani, dobrih 100 m po odcepu za Zadnjico.

V domu so na voljo dvo in štiri posteljne (pogradi 2+2), s posteljnino in TWC opremljene sobe. Objekt razpolaga s čajno in razdelilno kuhinjo ter 70 m2 velikim večnamenskim prostorom.

 

Cena 95,00 €, doplačilo 20 € - sam v sobi.

V ceni: program, bivanje v dvo ali štiri posteljnih sobah TWC, 2 polna penziona – vegetarijanska hrana, prigrizki in napitki, turistična taksa 2 x 2€.

Na dogodku smo obvezani upoštevati Splošna pravila NIJZ za preprečevanje okužbe s koronavirusom, posebne ukrepe glede čiščenja in razkuževanja prostorov ter ukrepe v primeru znakov bolezni. Pravila in ukrepi so razobešeni na vidnih mestih v domu.

 

PROGRAM

 

PETEK, 12. JUNIJ 2020

16.30 – 18.00

Prihod in namestitev

18.00 – 19.00

Spoznavno srečanje

19.00 – 19.30

Sprostitvena meditativna naravnava na namen, za katerega smo se zbrali in prostor, v katerega smo prišli

19.30 – 20.15

Večerja

20.15 – 21.45

Zelišča in plodovi za pomlad in poletje, predavanje vodi Maura

 

SOBOTA, 13. JUNIJ 2020

06.30 – 07.00

Vstajanje

07.00 – 08.30

Kundalini joga – vaje vodi Violeta

08.30 – 09.15

Zajtrk

09.30 – 13.00

Hoja po nezahtevnih poteh - del poti bomo hodili v tišini in s pozornostjo. Ob tem bomo tudi prepoznavali zelišča ter njihove lastnosti z nasveti za praktično uporabo zelišč doma: kot hrana, zdravilo, škropivo za vrt in gnojilo

13.00 – 14.00

Kosilo

14.00 – 16.00

Aktivnosti po lastnem izboru

16.00 – 16.45

Qi Gong – vaje vodi Maura

16.45 – 17.30

Transmisijska meditacija - predstavitev vodi Darko

17.30 – 17.45

Odmor

17.45 – 19.15

Kdo sem jaz človek? Predavanje vodi Silvan

19.15 – 20.00

Večerja

20.00 – 21.30

Intervju z Benjaminom Cremom z naslovom Sporočilo upanja - video                                                                 

 

NEDELJA, 14. JUNIJ 2020

06.30 – 07.00

Vstajanje

07.00 – 08.30

Kundalini joga – vaje vodi Violeta

08.30 – 09.15

Zajtrk

09.30 – 13.00

Hoja po nezahtevnih poteh - del poti bomo hodili v tišini in s pozornostjo

13.00 – 14.00

Kosilo

14.00 – 15.30

Aktivnosti po lastnem izboru

15.30 – 16.15

Qi Gong – vaje vodi Maura

16.15 – 17.00

Sprostitvena meditacija in prebujanje zavedanja - vodi Silvan

17.00 – 18.00

Evalvacija in zaključne misli

 

Skrivnosti o dobrem počutju, ki nam jih razkrivajo vodje delavnic, na podlagi pridobljenih teoretičnih znanj in osebnih izkustev, zdrava prehrana in gibanje... A zakaj obiskati program za konec tedna prav v Trenti?

Mogoče, ali predvsem zato, ker se bo odvijal v okolju, ki je še vedno čisto in neonesnaženo. Mogoče zato, ker se že s prvim globokim vdihom svežega jutranjega zraka približamo občutku meditacije. In ne želimo nehati. In le zakaj bi, ko pa nas vsa narava okrog nas sili v to. Še Soča, ‘krasna hči planin’, nas s svojimi ‘prozornimi globočinami’ vabi, da preizkusimo nekoliko prilagojene Kneippove metode, saj bodo v takem ambientu le še bolj učinkovite. In nenazadnje, kot je rekel Kugy, velik poznavalec in ljubitelj Trente in njenih vrhov, naj ne iščemo oprimkov, da bi preplezali goro, pač pa njeno dušo…

 

VSEBINE:

 

ZELIŠČA IN PLODOVI ZA POMLAD in POLETJE – predavanje

V naravi vedno najdemo kar potrebujemo za naše zdravje, potrebno je samo vedeti, katera zelišča in plodove uporabiti, kdaj in zakaj ter kako. Narava je naš najboljši zdravnik, zato bomo tokrat spoznali katera zelišča in plodove uporabiti pomladi in poleti ter jih prepoznali v njihovem naravnem okolju. Biodiveziteta je v gorskem okolju bogata in z njo se bomo seznanili tudi med sprehodi v naravi.

KDO SEM JAZ ČLOVEK? – predavanje

Od kod prihajam, čemu sem tukaj, moj namen in smisel življenja, kaj vse sem prehodil in kaj me še čaka, kako sem sestavljen, moja prva in moja druga narava. Pa še kaj . . .

INTERVJU Z BENJAMINOM CREMOM Z NASLOVOM »SPOROČILO UPANJA« – video

KUNDALINI JOGA - vaje

Kundalini joga je dinamična mešanica jogijskih položajev, različnih vrst dihanja, manter, glasbe in meditacije. Uči nas umetnosti sproščanja, samozdravljenja in samozavedanja. Uravnoteženje  telesa in uma nam omogoča izkusiti lepoto in čistost naše duše. Namen vadbe je doseči  gibkost telesa, uma in duha, okrepiti imunski in živčni sistem, pospešiti razstrupljanje telesa, izboljšati delovanje žlez in limfnega sistema, za lažje premagovanje stresa ter razširjanje zavedanja. Vadba je primerna tako za ženske kot za moške vseh starosti. Vaje so preproste, intenzivnost pa vsakdo prilagaja svojim zmožnostim. Vadba je še zlasti primerna za tiste, ki so vpeti v hiter način zahodnjaškega življenjskega sloga, vložen trud pa se hitro manifestira v večji umirjenosti, zdravju in izpolnjenosti.

QI GONG - vaje

Qi Gong je stara kitajska umetnost gibanja, ki so jo poznali na Kitajskem že 3000 l. pr. n. št. Preprosto rečeno je to telovadba za telo, um in duha. Nekateri jo imenujejo meditacija v gibanju. Vitalno energijo Qi vodimo po kanalih imenovanih meridiani do posameznih organov in s tem omogočimo organom, da optimalno delujejo; tako deluje Qi Gong preventivno in kurativno. Počasni, krožni neprekinjeni gibi, usklajeni z dihanjem omogočijo telesu umirjenost, zbranost, razbremenitev od stresa, samozavedanje, nadalje usklajenost z umom in v končni fazi duhovno rast.

TRANSMISIJSKA MEDITACIJA - meditacija

Transmisijska meditacija je skupinska dejavnost, ki znižuje vibracijsko stopnjo velikim duhovnim energijam, ki neprestano pritekajo na naš planet in s tem naredi te energije bolj dostopne za človeštvo. Med meditacijo starejši bratje človeštva, ki so na vzhodu poznani kot mojstri modrosti, usmerjajo energije iz najvišjih duhovnih ravni preko energijskih središč (čakre) udeležencev skupine. To ustvarja bazen energije, ki je za človeštvo in druga kraljestva narave veliko bolj dostopna. Mojstri zatem usmerjajo te preoblikovane energije tja, kjer so v danem času najbolj potrebne.

To je varna, enostavna in izjemno učinkovita služiteljska dejavnost nereligioznega značaja. Udeležba je vedno brezplačna. Meditacija ni v nasprotju z nobeno versko ali duhovno prakso. Dejansko izboljša osebno meditacijo in kakršnokoli služiteljsko dejavnost, v kateri sodelujemo.

SPROSTITVENA MEDITACIJA IN PREBUJANJE ZAVEDANJA

Meditacija bo sprostitveno pomirjajoča. Izvedli bomo osnovne korake, ki so potrebni, da se človek sploh naravna na meditacijo... da sprosti telo, umiri čustva in zbistri um. Nato se lahko spustimo  v notranji prostor srca in od tam v premik onkraj misli.

OBVEZNA OPREMA:

brisače, ležalna podloga, copati, lažja odeja, pohodni čevlji, pohodne palice – neobvezno, primerna zaščita za primer dežja na krajših pohodih.

Ves čas druženja se bomo poskušali vzdržat svojih razvad kot so kava in alkohol…

 

PRIJAVE

ali zpm-ng@amis.net

  • Prijave  z  vplačano kotizacijo sprejemamo do petka 5. junija 2020 !

 

PLAČILO

Kotizacijo v višini 95 € ali 115 € - nakažete na transakcijski račun - MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica

TRR  SI56 6100 0000 9554 071,

Koda namena            OTHR

Namen                        kotizacija CZS junij 2020

Znesek                        95 € ali 115€

Referenca                   99        

Davčna številka: 53273923 /nismo davčni zavezanci        

Po plačilu kotizacije vam izstavimo račun. Pridružujemo si pravico odpovedati program v primeru, da bo prijavljenih manj kot 18 oseb. V primeru odpovedi, vam vplačano kotizacijo vrnemo v celoti.

 

DODATNE INFORMACIJE

Za vse dodatne informacije nas lahko pokličete na telefonsko  številki: 041 330 467 / Darko

ali 041  650 691 / Iva ali pa nam pišite in pošljite vaša vprašanja po e-pošti: zpm-ng@amis.net, ali darkosfiligoj@gmail.com.

 

Veselimo se srečanja z vami!               

                                                                                                            

                                                                                               Darko Šfiligoj, vodja programa

Iva Devetak, predsednica

 

PRIJAVNICA

 

CELOSTNO ZAVEDANJE SEBE 

aktivni oddih v objemu gora in neokrnjene narave

TRIGLAVSKA ROŽA, Trenta,  od 12. do 14. junija 2020

 

 

Ime in priimek

Datum rojstva

Številka osebnega dokumenta

Spol

(obkroži)

Sam/a v sobi (obkroži)

 

  

 

 

     Ž         M

DA           NE

 

 

 

 

 

 

 

      Ž        M

   DA          NE

 

Kotizacijo 95 € oz. 115 € (obkrožite vplačan znesek) sem vplačal/a na TRR društva.

 

podpis: 

________________________                               

 

 

 

Želim prejemati obvestila o dogodkih(ustrezno obkrožite).        da            ne

 

V skladu s 73.člen ZVOP-1 vas obveščamo o pravicah:

»Posameznik lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da  upravljalec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja . Upravljalec osebnih podatkov je dolžan v 15 dneh ustrezno ukrepati - preprečiti uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter o tem pisno obvestiti posameznika, ki je to zahteval.«