Zahvala Renčanom za doniranih 2605 evrov

datum: 11.05.2023

kategorija: Novice

Pri Medobčinskem društvu prijateljev mladine (MDPM) za Goriško se zahvaljujemo organizatorjem in sodelujočim na dobrodelnem dogodku Vino s'pod mosta v Renčah, saj bo 2605 evrov, ki so jih zbrali in donirali našemu društvu, pomagalo pričarati nasmeh na obrazih kar nekaj otrok iz občine Renče-Vogrsko, ki se bodo udeležili naših počitniških kolonij.

Dobrodelni dogodek Vino s'pod mosta so pripravili v Društvu za kulturo, turizem in razvoj Renče skupaj z DPD Soča Nova Gorica, KS Renče, Občine Renče-Vogrsko in Sup adventna, pomagali po so še renški in novogoriški prostovoljni gasilci. In seveda ne bi šlo brez vinarjev iz občine Renče-Vogrsko (in še enega z Ajdovskega), ki so podarili steklenice svojih vin za dobrodelni licitacijo in degustacijo. Pridelek so donirali Vina Guštin, Vojko Mozetič, Aldo Mozetič, Vina Fornazarič, Vina Bric, Vina Mlečnik, Zrzinko, Jožko Štrukelj in Vilan.

Organizatorji so že lani in predlanskim na ducate podarjenih buteljk položili zoret v zajezeno Vipavo pod starim cestnim mostom v Renčah. Vina so se na ta način "medila" eno leto in pretekli vikend so jih iz vode potegnili tretjič. Posebne steklenice so nato šle na licitacijo z izklicno ceno po 20 evrov, najbolj zaželjena steklenica, če naj tako rečemo, je bila prodana za 150 evrov. Poleg tega so vinarji na dogodek prinesli vzorce ostalega svojega pridelka za degustacijo, izkupiček enega in drugega pa je šel v dobrodelne namene.

Na lanski prvi licitaciji so Renčani zbrani denar namenili novogoriškemu VDC. Letos pa so sklenili pomagati našemu društvu, bolje rečeno otrokom iz socialno šibkih družin iz občine Renče-Vogrsko, ki jim bomo pri MDPM pomagali letovat. Zadovoljni smo, da so v Renčah izbrali naše društvo, zahvaljujemo se jim v imenu otrok. Zbranih 2605 evrov je vsekakor pomembem znesek, z njim bomo narisali nasmeh na obrazih kar nekaj šolajočih.

 

 

 

  SupKulturaVina_KŽ (2 of 3)cek.rencevino s'pod mosta - predaja čeka v višini 2.605 €  .... naloženo na traktor ...Člani Potapljaškega društva Soča pri dvigu licitaaciji namenjenih vin izpod mosta SupKulturaVina_KŽ (1 of 3)SupKulturaVina_KŽ (3 of 3) ... prostovoljke pripravljajo nalepke za 'vina izpod mosta'Pozdrav in zahvala predsednice MDPM za Goriško za humanitarno pobudo v okviru liacitacije vin izpod mosta   .... naloženo na traktor ...