Vračamo družbi

datum: 20.04.2016

kategorija: Napovedujemo

Pozdravljeni,

vsej zainteresirani javnosti z veseljem sporočamo, da je bil naš predlog za prostovoljno delovno akcijo - postavitev čutne poti ob Domu Triglavska roža v Trenti, vključen v projekt korporativnega prostovoljstva - Vračamo družbi, ki ga že četrto leto zapored izvaja Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji.

V sredini meseca maja nas bodo v Trenti na delovni akciji za postavitev 'čutne poti' ob Domu Triglavska roža, razveselili zaposleni enega izmed podjetij, vključenih v projekt Vračamo družbi.

 

- in kaj je projekt Vračamo družbi:

AmCham Slovenija /Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji/ letos četrto leto zapored organizira projekt Vračamo družbi z namenom spodbujanja korporativnega prostovoljstva in družbene odgovornosti podjetij, članov AmCham Slovenija. Projekt tudi letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. 

 

AmCham Slovenija je v sodelovanju s Slovensko filantropijo in Veleposlaništvom ZDA v Ljubljani leta 2013 prvič izvedla teden korporativnega prostovoljstva. Takrat je v projektu sodelovalo 31 slovenskih in mednarodnih podjetjih. V zadnjih treh letih se je 99 podjetij vključilo v kar 124 akcij, s 1580 prostovoljci, ki so opravili 9.900 urprostovoljnega dela.
 

Glavni dolgoročni cilj projekta Vračamo družbi ni le aktivno sodelovanje prostovoljcev, temveč predvsem spodbujanje k spremembam tistih podjetij, ki se še niso ''prebudila'' in še nimajo družbene odgovornosti v DNK-ju svojega delovanja in dolgoročne strategije. Le preko kombiniranja zdrave ekonomije in zdrave civilne družbe – predvsem socialno občutljivih skupin – lahko pričakujemo in upamo na oživitev družbe. Verjamemo, da lahko takšen projekt na državnem nivoju prebudi in spodbudi številna podjetja k podobnemu mišljenju in delovanju.

 Generalni pokrovitelj projekta je Zavarovalnica Triglav.