Mladi župan - Otroški parlament

datum: 17.11.2016

kategorija: Napovedujemo

V petek, 18. novembra bomo v Novi Gorici skupaj z Mestno občino Nova Gorica in UNICEF-om Slovenija obeležili Svetovni dan otroka. Župan mestne občine Matej Arčon bo mlademu predstavniku otrok predal ključ mesta in mu s tem simbolično, za en dan, zaupal vodenje mesta.

Na usklajevalnem sestanku so predsedniki šolskih parlamentov za mladega župana določili Valentina Vugo iz Osnovne šole Solkan. Pridružili se mu bodo predsedniki otroških parlamentov ostalih Goriških šol in skupaj bodo oblikovali predloge, priporočila in izboljšave, ki jih bo mladi župan ob zaključku županovanja predal županu.


Po obisku na občini, se bodo predstavniki otroškega parlamenta udeležili Tradicionalnega slovenskega zajtrka v Vrtcu Nova Gorica, nato pa bodo obiskali podjetje GEN-I in Pekarno Brumat. Dan odprtih vrat na mestni občini se bo zaključil z novinarsko konferenco.


Izbrane predloge bodo mladi župani predstavili tudi predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju ob obeleženju Konvencije otrokovih pravic 20. novembra v Ljubljani.