CELOSTNO ZAVEDANJE SEBE V TRENTI

datum: 17.05.2018

kategorija: Napovedujemo

Vabljeni k udeležbi na aktiven oddih v objemu gora in neokrnjene narave v Trenti, od 8. do 10. junija 2018.
Prijave zbiramo do ponedeljka, 4. junija 2018.

Medobčinsko društvo prijateljev mladine za Goriško predstavlja vikend program, z naslovom:

 

CELOSTNO ZAVEDANJE SEBE 

aktivni oddih v objemu gora in neokrnjene narave

 Trenta

od 8. 6. do 10.6. 2018

 

Program je namenjen:

 

vsem Vam, ki potrebujete čas zase in sprostitev od vsakodnevnih skrbi. Vsem Vam, ki potrebujete samo počitek in mir. Vsem Vam, ki bi želeli stopiti korak nazaj in začutiti lepoto in pristnost narave. Vsem Vam, ki se želite zazreti vase in raziskati globine lastnega doživljanja...

...vsem, ki v življenju iščete nekaj več, ki se zavedate, da odgovore nosite v sebi in ste se pripravljeni zazreti vase...

 

Program bodo vodili certificirani in izkušeni inštruktorji na področju Joge in meditacije , ki nam bodo predstavili svoj vidik in razkrili pot do skritih moči sebe ter kako jih okrepiti.

 

PROGRAM 

PETEK, 8. JUNIJ 2018

16.30 - 18.00                      prihod in namestitev

18.00 - 19.00                      spoznavno srečanje

19.00 - 19.30                     Sprostitvena meditativna naravnava na namen za katerega smo se zbrali in             prostor v  katerega smo prišli

19.30 - 20.15                   večerja

20.15 - 21.45                   Predavanje: Spoznajmo zelišča v naši  okolici  (katera zelišča, kje rastejo in kako jih koristno uporabiti) - vodi Maura

 

SOBOTA,  9. JUNIJ 2018

06.30 - 07.00                     vstajanje

07.00 - 08.30                     Kundalini joga – vodi Violeta

        - do 9.15                    zajtrk

09.30 – 13.00                   Hoja po nezahtevnih poteh - del poti bomo hodili v tišini in s pozornostjo. Ob tem bomo tudi prepoznavali zelišča ter njihove lastnosti z nasveti za praktično uporabo zelišč doma: kot hrana, zdravilo, škropivo za vrt in gnojilo. 

13.00 – 14.00                    kosilo

14.00 – 16.00                     aktivnosti po lastnem izboru

16.00 – 16.45                    Qi Gong vodi Maura

16.45 - 17.30                   Sprostitvena meditacija in prebujanje zavedanja, vodi Silvan

      - do 17.45                   odmor

17.45 - 19.15                      Predavanje: ´Človeštvu na planetu Zemlja se marsikaj dogaja’– vodi Silvan                            19.15 - 20.00                      večerja

20.00 - 21.30                      Video z ezoterikom Benjaminom Cremom

 

NEDELJA, 10. JUNIJ 2018

06.30 - 07.00                     vstajanje

07.00 - 08.30                     Kundalini joga – vodi Violeta

08.30 - 09.15                     zajtrk

09.30 – 13.00                    hoja po nezahtevnih poteh - del poti bomo hodili v tišini in s pozornostjo

13.00 – 14.00                    kosilo

14.00 – 16.00                     aktivnosti po lastnem izboru

16.00 – 16.45                     Qi Gong vodi Maura

16.45 – 18.00                     Transmisijska meditacija - predstavitev, vodi Darko

18.00 – 18.30                     evalvacija in zaključne misli

 

Vsebine:

 ´Človeštvu na planetu Zemlja se marsikaj dogaja’

Sedaj, ko stopamo v novo civilizacijo je zelo povečana angažiranost nove skupine svetovnih služiteljev - govorimo o zbiranju sil svetlobe. Posredujejo pri pomembnih vplivnih ljudeh v raznih organizacijah, državah, in institucijah. V tem času se človeštvo nasploh prebuja, poravnava karmo in uresničuje svojo dharmo s čimer je povezana hitra splošna širitev zavesti.

Kundalini joga

Kundalini joga je dinamična mešanica jogijiskih položajev, različnih vrst dihanja, manter, glasbe in meditacije. Uči nas umetnosti sproščanja, samozdravljenja in samozavedanja. Uravnoteženje  telesa in uma nam omogoča izkusiti lepoto in čistost naše duše.

Namen vadbe je doseči  gibkost telesa, uma in duha, okrepiti imunski in živčni sistem, pospešiti razstrupljanje telesa, izboljšati delovanje žlez in limfnega sistema, za lažje premagovanje stresa ter razširjanje zavedanja. Vadba je primerna tako za ženske kot za moške vseh starosti. Vaje so preproste, intenzivnost pa vsakdo prilagaja svojim zmožnostim. Vadba je še zlasti primerna za tiste, ki so vpeti v hiter način zahodnjaškega življenskega sloga, vložen trud pa se hitro manifestira v večji umirjenosti, zdravju in izpolnjenosti.

Sprostitvena meditacija in prebujanje zavedanja

Meditacija bo sprostitveno pomirjajoča. Izvedli bomo osnovne korake, ki so potrebni, da se človek sploh naravna na meditacijo... da sprosti telo, umiri čustva in zbistri um. Nato se lahko spustimo  v notranji prostor srca in od tam v premik onkraj misli.

Video z ezoterikom Benjaminom Cremom

Jeseni leta 2016 je v 94. letu starosti preminil svetovno znani ezoterik Benjamin Creme in zaključil svoje poslanstvo posrednika informacij, naukov in učenj s strani Belega bratstva – Mojstrov modrosti, namenjenih celotnemu človeštvu.

Spoznajmo zelišča v naši  okolici

Spoznali bomo zelišča, ki jih poznamo kot ''pleveli'' in rastejo povsod v naši okolici, njihovo uporabo v kuhinji, kot zdravila ter za vrt kot škropiva in gnojila. Naučili se bomo jih prepoznati, rastišča, njihove lastnosti in jih pravilno praktično uporabljati  v vsakdanu ter kot hrano za našo osebno duhovno rast.    

Transmisijska meditacija

Transmisijska meditacija je preprosta skupinska dejavnost služenja, namenjena vsem nam in omogoča "prizemljevanje" vélikih duhovnih energij, ki nenehoma pritekajo na naš planet.

Pri tej meditaciji energije osredotočajo in usmerjajo naši ‘starejši bratje’, mojstri modrosti in vsi sodelujoči pri tej meditaciji z njimi sodelujejo. Ta meditacija je odlično orodje za aspiracijo ljudi,  je izjemno močna, varna, visoko znanstvena, hkrati pa nekonfesionalna in brezplačna.

Qi Gong

Qi Gong je stara kitajska umetnost gibanja, ki so jo poznali na Kitajskem že 3000 l. pr. n. št. Preprosto rečeno je to telovadba za telo, um in duha . Vitalno energijo Qi vodimo po kanalih imenovanih meridiani do posameznih organov in s tem omogočimo organom, da optimalno delujejo; tako deluje Qi Gong  preventivno in kurativno. Počasni, krožni neprekinjeni gibi usklajeni z dihanjem omogočijo telesu umirjenost, zbranost, razbremenitev od stresa, samozavedanje, nadalje usklajenost z umom in v končni fazi duhovno rast.

 

Vodje vsebin:

Violeta Logar je certificirana inštruktorica Kundalini joge v Sloveniji z preverjenim znanjem in sposobnostmi dela v skupini.

Silvan Spačal je zaključil vsa izobraževanja v okviru Duhovne Univerze, ima tudi večletne meditativne izkušnje.

Maura Arh je ekologinja prehrane in diplomirana inštruktorica Qi Gonga in Tai chi-ja.

Darko Šfiligoj  je član Društva Share Slovenija in je zaključil vsa izobraževanja v okviru Duhovne Univerze. Je dolgoletni vodja  meditacij in predavatelj ezoterike. 

 

Lokacija:

Naslov: Dom Triglavska roža, Trenta 45, 5232 Soča.

(v smeri Bovec – Vršič, se objekt nahaja le 200 m naprej od Muzeja v Trenti, na levi strani ceste, takoj za mostom čez potok Krajcarica; če prihajate čez Vršič, bo objekt na vaši desni strani, dobrih 100 m po odcepu za Zadnjico.)

 

V domu so na voljo dvo in štiri posteljne (pogradi 2+2), s posteljnino in TWC opremljene sobe. Objekt razpolaga s čajno in razdelilno kuhinjo ter 70 m2 velikim večnamenskim prostorom. Ponaša se tudi z izjemno okolico.

Cena 80,00 €

 

V ceni so vključene vsebine programa, bivanje, 2 polna penziona z vegetarijansko hrano ter prigrizki in napitki.

 

Obvezna oprema:

brisače, ležalna podloga, copati, lažja odeja, pohodni čevlji, pohodne palice – neobvezno, primerna zaščita za primer dežja na krajših pohodih.

Ves čas druženja se bomo poskušali vzdržat svojih razvad kot so kava, alkohol

 

PRIJAVE PRIJAVNICA_CZS-TRENTA 8. DO 10. JUNIJ 2018.docx.doc

ali zpm-ng@amis.net

  • Prijave  sprejemamo do ponedeljka 4. junija 2018.

 

                 PLAČILO

  • Kotizacijo v višini 80 € nakažite na transakcijski račun: 

MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica

SI56 6100 0000 9554 071, namen: kotizacija Trenta

(TRR odprt pri DH Nova Gorica)

Davčna številka: 53273923 /nismo davčni zavezanci

 

Po plačilu kotizacije vam izstavimo račun. Pridružujemo si pravico odpovedati program v primeru, da bo prijavljenih manj kot 20 oseb. V primeru odpovedi, vam vplačano kotizacijo vrnemo v celoti.

 

                Dodatne informacije

Za vse dodatne informacije nas lahko pokličete na telefonsko  številki: 041 330 467 / Darko ali 041  650 691 / Iva ali pa nam pišite in pošljite vaša vprašanja po e-pošti:  zpm-ng@amis.net ali darkosfiligoj@gmail.com

 

S prijaznimi pozdravi,                                       

                                                                                                                                                            

                                                                                                                                                                  Darko Šfiligoj, vodja programa

Iva Devetak, predsednica

CELOSTNO ZAVEDANJE SEBE - TRENTA 8. DO 10. JUNIJ 2018.docx.pdf