»Prispevajmo malim borcem našo kapljico podpore in ljubezni!«

datum: 27.08.2018

kategorija: Napovedujemo

Spoštovani. Srčno vas vabimo, da damo skupno podporo malemu borcu Viljemu Julijanu ter vsem drugim otrokom v Sloveniji, ki imajo redke neozdravljive ali težke bolezni, tako da na dobrodelni koncert Viljem Julijan, ki bo 11.9. 2018.

 

»Prispevajmo malim borcem našo kapljico podpore in ljubezni!«

 

Spoštovani,

srčno vas vabimo, da damo skupno podporo malemu borcu Viljemu Julijanu ter vsem drugim otrokom v Sloveniji, ki imajo redke neozdravljive ali težke bolezni, tako da na dobrodelni koncert Viljem Julijan, ki bo 11.9., pride odposlanstvo skupine predstavnikov vaše cenjene organizacije.

Hkrati pa na vas naslavljamo prošnjo, da to naše vabilo na koncert posredujete tudi vsem vašim društvom, prostovoljcem in prijateljem.

S tem bo tudi vaša organizacija prispevala kapljico podpore, sočutja in ljubezni za naše male borce in postala Ambasador teh otrok.

Dobrodelni koncert je posvečen prelepemu modrookemu 22-mesečnemu fantku Viljemu Julijanu, ki je sin slovenskega akademskega glasbenika SoulGrega Artista in njegove žene Nine. Viljem Julijan ima na veliko žalost in bolečino staršev smrtonosno neozdravljivo ekstremno redko bolezen gangliozidozo GM-1 in je edini otrok s to strašno boleznijo v Sloveniji (https://www.24ur.com/novice/slovenija/18-mesecni-viljem-julijan-obsojen-na-smrt-takoj-po-rojstvu.html). Fantek ima po napovedih zdravnikov pred seboj žal samo še nekaj mesecev življenja in luč v njemu iz tedna v teden čedalje bolj ugaša, medtem ko lahko njegova starša to samo nemočno spremljata (https://www.facebook.com/soulgreg.artist/posts/713135692227488).

Dobrodelni koncert je s častnim pokroviteljstvom podprl predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, na njemu pa bodo nastopili znani glasbeniki Nina Pušlar, Maja Keuc – Amaya, Nuša Derenda, Isaac Palma, Werner, Rebeka Dremelj, Saša Lendero, Samuel Lucas, Nermin Puškar, KiNG FOO, Marko Vozelj, Manca Špik, Matevž Šalehar – Hamo, Soulgreg Artist & Biglights Band. Program bo povezoval voditelj Boštjan Romih s sovoditeljico Ajdo Bezenšek Špetič.

 

Dobrodelni koncert je v prvi vrsti namenjen moralni in človeški podpori Viljemu Julijanu in njegovi družini ter hkrati vsem otrokom z neozdravljivimi, s smrtonosnimi ali težkimi boleznimi in njihovim svojcem, da zmorejo v tako hudi življenjski situaciji. Obenem bomo s to prireditvijo počastili kratko življenje tega ljubljenega fantka in vseh otrok s podobno usodo ter jim s tem izkazali veliko vrednost njihovega obstoja, ne glede na to, kako kratko bo. Viljem Julijan bo tako imel tudi priložnost pustiti še dodaten pečat v svetu in med ljudmi, kar bo staršema ogromno pomenilo. Koncert je namenjen tudi ozaveščanju javnosti o redkih boleznih. S sredstvi, ki se bodo zbrala s prodajo kart, bomo lahko krili stroške koncerta, hkrati pa se bo na željo pobudnika koncerta in prijatelja staršev Viljema Julijana, dr. Nejca Jelena, del sredstev podaril za nego Viljema Julijana. Fantek je namreč že od lanskega novembra v domači oskrbi svojih staršev, saj v bolnišnici zanj ne morejo storiti ničesar več. Del sredstev pa se bo na veliko željo staršev Viljema Julijana podaril Skladu za otroke z redkimi boleznimi, ki sta ga pred časom ustanovila in z njim pomagata otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam v Sloveniji.

Vstopnice za koncert je mogoče kupiti na Eventim Si (https://bit.ly/2B01mGI) in prodajnih mestih v sistemu Eventim Si (Petrol, OMV, Pošta,…).

Prosimo, da nam do petka 31.8. sporočite, če boste prispevali svojo podporo in koliko vaših predstavnikov se bo koncerta udeležila, ob tem pa vas bomo dali tudi na svečano listo podpornikov. Več informacij o dogodku je na spletni strani koncerta www.viljem-julijan.si  

Na koncert smo organizirali tudi avtobusni prevoz iz Nove Gorice. Prijave zbiramo, najkasneje do torka, 4. 9., na e-pošto: prevoz@viljem-julijan.si ali na 070 819 552. Za ostale informacije in za ceno prevoza nas lahko kontaktirate.

Naj zmaga ljubezen! Prijazno vabljeni, da se 11.9. vidimo v Križankah,
dr. Nejc Jelen, pobudnik in organizator dobrodelnega koncerta Viljem Julijan