Skoči na vsebino

Novice

457094542_914248564066521_5158900801826132297_n.jpg
26.08.2024

Čudovito poletje z MDPM za Goriško

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine za Goriško te dni v domu Triglavska roža v Trenti zaključujemo letošnji program taborov in letovanj za otroke in mladostnike v poletnih počitnicah.

Skupaj se je z nami veselilo, kopalo, planinarilo, raziskovalo in se obenem učilo, 164 otrok in mladostnikov. Polovica njih je počitnice preživljala ob morju, druga polovica v neokrnjeni naravi v dolini Trente.


Ob tej priliki sporočamo nekaj statistike:


Skupni stroški se približujejo 65.000 €. 39 % sredstev predstavlja t.im. zdravstveni regres, ki ga zagotavlja Ministrstvo za zdravje, 34 % so donacije iz skladov Pomežik soncu in Kapljica Soče, 23 % stroškov krijejo starši s sofinanciranjem in slabih 5% prispevajo lokalne skupnosti. Brezplačno je bil program zagotovljen 82 otrokom in mladostnikom, 63 otrokom je bil program delno sofinanciran, za 21 otrok so starši krili letovanje v celoti. 34 prostovoljk in prostovoljcev, med njimi polovica pedagoških delavcev, polovica študentov, je ob morju in v hribih z otroki ustvarjalo in skupaj z njimi "oddelalo" kar 1366 nočitev. Na taborih znanja v Trenti so gostili lokostrelce, šahiste, lovce, tabornike, gorsko reševalno službo …; nazadnje so jih na taboru "Preživetje v naravi" obiskali predstavniki vojske. Otroke so še posebej navdušili športniki - atletinja Maruša Mišmaš, tekač na smučeh Vili Črv in smučarka Ana Bucik, ki so otrokom predstavljali svojo športno pot in podporo vojske pri tem. Obljubili so si, da prihodnje poletje skupaj preživijo en cel dan in ne le kratki 2 uri…


V MDPM za Goriško smo upravičeno ponosni na svoj počitniški program, ki je naš t.im. "paradni konj"; že petinšestdeseto leto zapovrstjo. Da svoje vsebine nadgrajujejo in prilagajajo potrebam najranljivejših skupin, potrjuje tudi letošnji deseti terapevtski tabor za enostarševske družine z otroki. Ob podpori donacij, v njihovem vedno bolj prepoznavnem humanitarnem skladu Kapljica Soče, je 7 staršev, s skupaj 13 otroki, pod strokovnim vodstvom, preživljalo prijazne, brezplačne počitnice v domu, ki jim ga je z veliko družbeno odgovornostjo zaupala v upravljanje zavarovalnica Triglav.


 


EKIPA MDPM ZA GORIŠKO